Superstitii despre pahare din istorie

superstitii despre pahare de sticla

Se pare ca exista foarte multe superstitii despre pahare. Exact, poate nu te-ai gandit niciodata prea mult la ce detalii stii despre pahare. Tu stiai acest lucru? Paharele sunt obiecte pe care le folosim in fiecare zi pentru a bea apa si poate si din cauza aceasta exista multe credinte referitoare la pahare.

Superstitii despre pahare

Spargerea unui pahar se spune ca este semn bun, toata lumea cred ca stie aceasta superstitie. Dar aceasta superstitie poate fi perceputa altfel in functie de culoarea sticlei din care este confectionat paharul.

Astfel, nu este un semn bun daca paharul este din sticla rosie. In cazul acesta, vei avea parte de un viitor plin de probleme. Se mai spune ca daca paharul  este insa de culoare verde, in viitor vei avea parte de multe dezamagiri.

Toata lumea a tastat cel putin macar o data in viata la o petrecere sau la un eveniment important. Toastul vine inca din antichitate. Atunci cand la finalul unui toast se bea din pahar, acest lucru reprezinta incredere si fidelitate. In vechea Anglie, se punea in paharul cu care toastai o bucatica de paine prajita, pentru ca cel care bea sa nu puna paharul jos doar atunci cand simte pe buze bucatica de paine prajita.

In Grecia Antica se credea ca prin toast puteai transmuta otrava pusa in paharul tau, in paharul celuilalt. Prin ciocnirea paharelor se mai spune ca poti alunga demonii din preajma.

O alta superstitie spune ca trebuie sa bei multe pahare de vin sau de bere pana in momentul in care te imbeti, pentru ca spiritele rele din bautura alcoolica sa plece.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *