Sportul mintii combinat cu violenta fizica

box

Oamenii sunt foarte inventvi si din dorinta de a nu se plictisi inventeaza sporturi sau jocuri care mai de care mai interesante. Mintea umana poate ajunge departe. Cu putina imaginatie poti scapa de plictiseala si poti castiga si bani din ceea ce gandesti.

Asa s-a ajuns si la sah-box. Sportul mintii combinat cu violenta umana a rezultat un joc…sau un sport nou din care se castiga si bani si bineinteles este si ceva nou….iar ceva nou este si ceva palpitant. Sah-boxul este o lupta care se duce atat pe tabla cu piesele de sah cat si pe ringul de box. Este ceva nou, inedit. Chiar daca multa lume nu stie de existenta acestui asa-zis “sport”, el nu este tocmai nou. Primii campioni la sah-box au fost in anul 2005 iar sportul “s-a nascut” in 2003. In 2008 sah-boxul a inceput sa ia amploare, sa participe cat mai multe persoane, iar in 2011 sah-boxul a devenit un sport profesionist si s-a raspandit in intreaga lume.

Sah-boxul are cateva reguli simple. Sunt cel mult 11 reprize care se joaca alternativ. Se incepe cu patru minute de sah dupa care urmeaza o partida de box care dureaza doua minute, iar in final meciul se termina ori cu un sah-mat ori cu un K.O.

box

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *