Sfaturi pentru o comunicare eficienta

comunicare eficienta la serviciu

Stim cu totii ca o comunicare eficienta poate rezolva multe dintre problemele noastre. Comunicarea eficienta este ideala atat in relatiile de prietenie sau iubire, cat si in cele profesionale.

Spre exemplu daca putem sa comunicam asa cum trebuie, legam noi prietenii. Daca avem nevoie de ceva si explicam cum trebuie, putem fi ajutati. Daca trebuie sa dam un raport, sa facem o analiza, comunicand cum trebuie putem rezolva lucrurile mai rapid. Pentru o comunicare eficienta avem cateva sfaturi pe care nu ar strica daca le-ati pune in aplicare.

Sfaturi pentru o comunicare eficienta

Este bine sa punem intrebari deschise la care trebuie sa ti se raspunda intr-o fraza mai lunga pentru a putea intelege ceea ce ti se spune si pentru a te putea lamuri in legatura cu lucrul de care ai intrebat.

Fii atent si la limbajul trupului. Comunicarea interpersonala inseamna comunicarea atat orala, cat si cea prin semne, gesturi sau atitudine. Un om inteligent se va uita atunci cand vorbeste cu tine si la modul in care stai, cum iti tii mainile, capul, picioarele si asa mai departe.

Atunci cand vorbesti cu cineva, nu este indicat sa incepi sa te balbai sau sa scoti diferite onomatopee precum “aaaa”, “mmm” pentru ca niciun profesionist nu va avea un asemenea stil de comunicare.

Deci fii atent atunci cand comunici la toate detaliile si vei putea fi un bun om de comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *