Sfaturi pentru intoarcerea din vacanta

intoarcerea din vacanta la serviciu

Pentru unii poate este simplu să-și revină fizic și moral după întoarcerea din vacanță. Însă pentru majoritatea oamenilor este complicat să treacă înapoi la regimul de trezit dimineața la șase, de mers la muncă, etc. Revenirea bruscă de la un regim de concediu la mare la cel de muncă zilnică și program de rutină poate indispune pe oricine.

Pentru că este sezonul vacanțelor, ne-am gândit că ar fi frumos să împărtășim cu voi modul în care poți reintra mai ușor pe „șinele” activităților, fără a tânji toată ziua după nisipul fierbinte.

Cum să revii la serviciu după ce ai fost în vacanță?

  1. După întoarcerea din vacanță, pune-ți în ordine lucrurile personale și fă-te comod(ă) în propria cameră, casă. Comoditatea și confortul naște plăcere, iar plăcerea nu-ți permite să fii trist că s-a terminat vacanța. Mai mult, te sfătuim să întreprinzi lucruri care te fac de obicei să te simți bine, cum ar fi să ieși cu prietenii, să-ți redecorezi prin cameră. Să-ți cumperi un buchet de frezii sau orice alte mici plăceri, care îți vor reaprinde entuziasmul și inspirația. E important să-ți menții starea de bine cât mai mult posibil, pentru a evita contactul brusc cu emoțiile negative și stresul.
  2. Lucrează cât mai mult cu agenda personală. Schițarea programului zilnic și un „to do list” te va face să te simți mai organizat. Realizarea treptată, zilnică a unor sarcini noi îți vor oferi o stare de satisfacție personală, foarte necesară la revenirea la muncă, de exemplu.

Alte recomandări pentru acomodarea cu întoarcerea din vacanță

  1. Pentru revigorarea fizică, planifică-ți câte o plimbare pe zi și puțină gimnastică, iar acest program de mișcare va trebui să fie însoțit și de un regim alimentar readaptat treptat la „viața de acasă”.
  2. Socializează cât mai mult și nu ignora distracțiile. Interacțiunea personală cu prietenii, colegii și persoanele care te fac să te simți bine ajută foarte mult la menținerea bunei dispoziții. Dacă în oraș se desfășoară careva evenimente interesante, nu trebuie să le ignori din considerentul că ți-ai epuizat deja concediul. Din contra, fii cât mai mult în locurile preferate cu multă lume bună și trecerea la regimul obișnuit de viață se va realiza pe neobservate. Totodată, e bine să știi că lipsa de la serviciu timp de 1-2 săptămâni nu este o dramă și nu este în regulă să te forțezi fizic și moral. Nu trebuie să compensezi nimic. Fiecare persoană angajată are dreptul la odihnă și deconectarea, pentru o scurtă perioadă, de la activitățile de rutină. Este un lucru normal și necesar.

Așadar, gândește pozitiv, ai grijă de buna ta dispoziție și celelalte lucruri vor părea mai simple și mai naturale.

1 thought on “Sfaturi pentru intoarcerea din vacanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *