Reciclarea hartiei pentru protejarea naturii

reciclarea hartiei pentru mediu

Hartia este probabil unul dintre cele mai intalnite deseuri menajere. Acest lucru se intampla pentru ca nu utilizam responsabil hartia acasa, la birou sau oriunde ne-am afla. O solutie foarte buna pentru aceasta problema este reciclarea hartiei.

Este cunoscut ca este un deseu al lumii moderne si ca este indispensabila, dar nimeni nu se gandeste la ce efecte are utilizarea neresponsabila a hartiei asupra mediului inconjurator. Foarte multi copaci batrani, copaci rari si protejati sunt taiati in fiecare an pentru nevoile industriei de hartie. Sunt defrisate zone importante, ecosisteme intregi dispar si apar dezechilibre majore in natura. De exemplu:  aparitia efectului de sera, alunecari de teren, zone mai poluate si un aer greu respirabil, aparitia unor boli respiratorii.

Reciclarea hartiei – solutie pentru starea mediului

O solutie care ajuta ca impactul asupra mediului sa fie cat mai mic este reciclarea hartiei si colectarea ei in centre specializate de colectare, de exemplu: Eco Remat SRL.

Eco Remat SRL este o firma specializata in colectarea si reciclarea deseurilor de hartie, deseuri feroase, fier, alama, aluminiu, cupru, bronz, inox, plastic, anvelope, acumulatori auto si eletronice. Detine doua puncte de lucru in Bucuresti si un punct de lucru in Giurgiu.

Pe langa deseurile de mai sus, Eco Remat se mai ocupa si de programul rabla pentru autoturisme si utilaje agricole. Un program foarte bun prin care s-a reinnoit parcul auto, astfel sunt mai putine gaze de esapament si practic respiram un aer mai curat.

Revinind la reciclarea hartiei, ar insemna foarte mult daca fiecare cetatean ar consuma in mod responsabil. Daca am arunca in puncte speciale, am trimite spre reciclare, spre puncte de colectare daca am avea cantitati mai mari. In momentul in care predam catre un punct de colectare al deseurilor de hartie, trebuie sa ne gandim ca pe langa protejarea si salvarea planetei, obtinem si bani.

Daca doriti o estimare corecta a hartiei pe care doriti sa o reciclati, va rugam sa sunati la 0728.929.449, e-mail office@ecoremat.ro sau folositi formularul de pe site www.ecoremat.ro.

De asemenea trebuie sa stiti ca nu orice hartie se recicleaza. Hartia si cartonul care au intrat in contact cu alimente si bauturi, servetelele umede sau cele cu care ne stergem nasul, mainile, hartia plastifiata sau cerata, etichetele de hartie.

Sfat general: Recicleaza hartia si protejeaza natura

 

2 thoughts on “Reciclarea hartiei pentru protejarea naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *