Produse cosmetice bio (organice)

produse cosmetice bio pentru ten

Incep acest articol prin a raspunde la o intrebare simpla pusa de foarte multe persoane “Ce inseamna produse organice, bio sau ecologice?”. In sens general, produsele organice sunt acele produse realizate fara utilizarea substantelor chimice, fara interventii genetice si in armonie cu natura si mediul. Pe langa produsele comestibile, exista si produse cosmetice bio. Sunt acele produse  care sunt certificate de un organism de certificare.

Produsele bio-organice sunt acele produse care sunt compuse strict din plante si din ingrediente organice. Cele care nu au fost modificate genetic si carora nu li s-au adaugat alte produse chimice.

Produsele cosmetice bio au in compozitia lor elemente 100% naturale provenind din plante ce sunt crescute in culturi bio. De accea putem fi siguri ca aceste produse nu ne afecteaza pielea si le putem folosi cu incredere.

Cosmeticele bio si naturale ne ajuta sa ne mentinem pielea hidratata reducand astfel riscul de imbatranire.

Pentru ce sa folosesti produse cosmetice bio?

Pielea de pe fata, tenul, este primul element al unui organism care intra in contact cu mediul. De aceea este necesar sa folosim macar o crema hidratanta de fata care sa o protejeze. Lucram zilnic cu mainile, intram in contact cu diferite elemente nocive pentru piele care ne afecteaza pielea de pe maini. Chiar si spalatul vaselor, care este un lucru pe care o femeie il face zilnic ne afecteaza. De aceea este necesar sa folosim o crema de maini. Aceasta crema bio ne protejeaza de actiunile nocive ale detergentilor si de mediu.

Trebuie sa avem grija de corpul nostru. Asa cum ne place sa mancam o mancare buna, tot asa trebuie sa folosim si produse de ingrijire de cea mai buna calitate. Produsele bio sunt produse naturale, ele nu sunt procesate si au in compozitie numai elemente naturale. Aceste produse cosmetice bio nu contin chimicale care daca fac bine intr-un loc e posibil ca in alta parte a organismului sa faca rau.

Trebuie sa avem grija de pielea noastra si implicit de organismul nostru si asta se poate realiza doar folosind produse de cea mai buna calitate.

5 thoughts on “Produse cosmetice bio (organice)

  1. Putini romani stiu care e diferenta intre produsele bio si cele normale de la supermarket, iar si mai putini romani isi pot permite aceste produse bio.

  2. Alimentele bio sunt din ce in ce mai greu de gasit. In mediul rural mai sunt o parte dintre agricultori care merg pe varianta gradinaritului clasic, dar de obicei aceia nu vand produsele decat vecinilor sau in comuninatea din care fac parte. Cei care cultiva pentru a vindein canitati mari, folosesc substante chimice. Exista in schimb ferme care au atestat de producatori bio, dar produsele produse de acestia au preturi mari comparativ cu cele non-eco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *