Pompe apa murdara cu tocator: caracteristici si aplicatii

pompe apa murdara cu tocator

Apa este o resursa esentiala pentru orice gospodarie. Relatia oamenilor cu apa este una care poate sa capete si aspecte dramatice, in anumite situatii. De exemplu, exista gospodarii in locuri izolate, in care nu exista retea publica de alimentare cu apa. In aceste situatii, se utilizeaza sisteme alternative de obtinere a apei, precum pompa de apa submersibila sau hidroforul. Si zonele expuse inundatiilor ii determina pe oameni sa apeleze la tehnologii dintre cele mai avansate.

Un exemplu de astfel de tehnologie este reprezentat de pompe de apa murdara cu tocator. Acestea sunt ideale pentru zonele in care se petrec inundatii frecvente. Ele ajuta la evacuarea apei infiltrata in zone din jurul gospodariei, fiind dotate cu un sistem de functionare foarte eficient si precis. Afla din acest articol care sunt caracteristicile acestui tip de pompe si in ce aplicatii pot fi ele integrate! 

Pompe de apa murdara cu tocator – caracteristicile principale

Ceea ce transforma aceste variante de pompe de apa in unele capabile sa se remarce si sa atraga aprecierea utilizatorilor de rand, precum si a specialistilor, consta in functiile si caracteristicile lor. Pompa cu tocator dispune de un sistem de marutire foarte precis, cu ajutorul caruia pot fi tocate chiar si deseuri sau resturi de dimensiuni mari. 

Cel mai influent factor din intreg sistemul de tocare este reprezentat de motorul din dotarea pompei. Puterea acestuia determina capacitatea sistemului de tocare de a trata deseuri de dimensiuni mai mici sau mai mari. Motorul pe care il au modelele de pompe de apa murdara cu tocator este mereu electric si poate sa aiba puteri de la 550 pana la 3500 W. 

Si debitul de apa pe care il ofera o pompa de apa murdara este o caracteristica importanta, care ii poate influenta eficienta. Acestea poate sa ajunga si pana la 270 de metri cubi pe ora, in cazul modelelor de ultima generatie si cu o putere ridicata a motorului din dotare. In ceea ce priveste inaltimea de refulare, aceasta poate sa ajunga pana la 20 de metri. 

Materialele din care se produc pompe de apa murdara cu tocator joaca un rol important, deoarece influenteaza in mod decisiv atat eficienta sistemelor, cat si rezistenta lor in timp. Pompa este formata din rotor, tocator si motor. La producerea acestora se utilizeaza, de regula, inox si vortez. Elementele sunt imbracate in carcase din fonta, material rezistent la coroziune. 

Aplicatii ale pompelor cu tocator

Eficienta acestui tip de pompe de apa murdara cu tocator este una remarcabila, ceea ce transforma sistemele in unele cu aplicabilitate larga. Ele pot fi folosite atat la nivel casnic, cat si industrial, iar cele mai intalnite intrebuintari care li se ofera sunt urmatoarele:

  • Evacuarea apei din zonele inundate (pivnite, beciuri, garaje);
  • Irigatii;
  • Eliminarea apelor uzate din fosele septice;
  • Pomparea apelor uzate prin tevi de diametru mic;
  • Transferul apelor din fantani sau piscine;
  • Pomparea apelor menajere uzate.

Un caz special este cel in care pompa este utilizata pentru eliminarea apelor uzate prin tevi de diametru mic. Aici, rolul tocatorului este esential, deoarece el marunteste deseurile intr-o maniera suficient de precisa pentru ca acestea sa poata fi eliminate prin conducte inguste. Un tocator de calitate dispune de trei lame si cutit de taiere extern. 

La TopStrong.ro gasesti o gama variata de pompe de apa murdara cu tocator din care poti sa alegi cel mai bun model pentru gospodaria ta. Investeste inteligent si bucura-te de eficienta si durabilitate! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *