Polo cu elefanti ???

polo elefanti

Am descoperit de curand unul dintre cele mai ciudat sporturi posibile. Polo cu elefanti! Da….ati cititi bine. In Thailanda se practica acest asa-zis sport.
Stim ca oamenii sunt inventivi si din dorinta de a veni cu ceva nou, au inventat polo pe elefanti. Sportul acesta exista inca de cand britanicii au ajuns in India si au adaptat jocul lor de polo cu cai imprejurarilor de acolo. In loc de cai se folosesc elefanti si regulile sunt aproximativ aceleasi, cu exceptia terenului care este mai mic si a calaretilor care au cu ei pe elefant un ajutor pentru a putea controla animalul.
Polo cu elefanti a luat fiinta inca din anul 1982 si s-a extins in Sri Lanka, unele parti din India si Thailanda.
La inceput se folosea o minge de fotbal, dar acum jocul se practica cu o minge clasica de polo. Pe toata durata jocului, elefantii trebuie sa ramana concentrati. Acestia nu pot ridica mingea cu trompa in timpul jocului. Cele mai importante sunt recompensele de la sfarsitul fiecarui meci. Acestia primesc de fiecare data trestie de zahar sau bile de orez pline cu vitamine.
Dupa ce sportul a inceput sa fie cat de cat cunoscut, au aparut competitiile importante. Intr-adevar este cea mai surprinzatoare competitie sportiva din lume, si se practica anual. Competitia se numeste Cupa Regelui la polo pe elefanti. Evenimentul aduna bogatii planetei si saracii tarii, avand un singur scop si anume salvarea elefantilor de la umilintele vietii de cersetor.
Crosele folosite la polo pe elefanti sunt diferite fata de cele folosite in mod normal la polo. Datorita inaltimii elefantilor, lungimea croselor este mult mai mare.
Avand in vedere ca sunt elefanti, animale greoaie si mult mai mari, jocul de polo este mult mai galagios fata de cel obisnuit, pe cai.

polo elefanti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *