5 piese vestimentare care vor fi mereu elegante

piese vestimentare elegante mereu

Niste piese vestimentare vor ramane mereu in trenduri, datorita notorietatii si impactului asupra lumii modei pe care l-au avut. Sunt piese nemuritoare, care nu se vor demoda niciodata. De cele mai multe ori, acestea au o valoare culturala foarte mare, deoarece sunt legate de persoanele care le-au purtat. Un bun exemplu in acest sens sunt gentile mari, purtate de Jane Birkin. Actrita de origine britanica a purtat acest model de geanta cu atata eleganta, incat Hermes a decis sa patenteze modelul “Birkin bag”, dedicat ei.

Piese vestimentare care sunt mereu “in”

1.Pantalonii-tigareta negri. Audrey Hepburn a inceput acest trend, cand a purtat pantalonii intr-o tinuta foarte casual in filmul Funny Face, tocmai in 1957. De atunci, pantalonii au fost purtati la evenimente elegante, chiar si la Oscar, fiind un etalon al stilului si bunului gust.

piese vestimentare elegante

2.Maletele. Sunt foarte versatile, pot fi purtate atat pe timp de iarna, cat si in anotimpul cald. Cu toate ca par niste piese vestimentare simple, acestea, accesorizate corect, pot fi elementele de baza intr-o tinuta eleganta. Acestea pot fi folosite si de barbati, ca alternativa la camasi. Orice costum poate fi purtat cu o maleta subtire.

maletele ca piese vestimentare elegante

 

3.Costumele pentru femei. Daca tot am amintit de costume, trebuie sa stii ca acestea pot fi purtate de femei. Totul a pornit ca o metoda de afirmare si de schimbare a stereotipurilor privind imbracamintea considerata feminina. Diane Keaton este recunoscuta pentru toate aparitiile ei de la Oscaruri in care poarta costume. Acestui trend s-au alaturat de-a lungul timpului pe covorul rosu si Julia Roberts, Katharine Hepburn si multe altele. Costumele pentru femei sunt niste piese vestimentare excelente chiar si pentru locul de munca, emanand seriozitate, eleganta si profesionalism.

costumele ca piese vestimentare

Accesorii

4.Ochelarii de soare “oversized” sunt mereu piesa de rezistenta dintr-o tinuta eleganta de vara. Acestia au fost facuti cunoscuti de Jackie Kennedy, care s-a afisat in multe randuri cu ei, alaturi de tinute reprezentative pentru moda anilor ’60. Impactul ochelarilor purtati de ea a fost si mai mare, avand in vedere faptul ca aceasta a fost un simbol al elegantei, bunului gust si stilului plin de tact.

accesorii pentru piese vestimentare

5. Lantisoarele cu multe lanturi. Pot fi atat casual, ca un accesoriu pentru moda streetwear, insa multe vedete aleg sa le foloseasca in tinute pentru petreceri elegante. Este si normal, deoarece acest stil este specific designerului Coco Chanel, care a facut din aceste lanturi semnatura elegantei ei.

lantisoare pentru piese vestimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *