Panourile solare nepresurizate SOLARO

panouri solare solaro

SOLARO – Solutia ideala pentru apa calda pentru locuinte
Panourile solare nepresurizate ofera posibilitatea ca, prin ajutorul sistemelor panourilor solare prezente, sa fie obtinut, in mod eficient, procesul de incalzire a apei, prin radiatia infrarosie a soarelui, surse inepuizabile de caldura.
Printre tipurile de panouri solare termice sunt regasite si panourile solare nepresurizate, cunoscute ca acele sisteme solare, care se folosesc de tuburile vidate simple, pentru obtinerea apei calde menajere. Clasificarea panourilor solare nepresurizate se imparte in:
• Panouri solare nepresurizate din INOX marca SOLARO cu flotor
• Panouri solare nepresurizate din tabla – alte marci fara flotor (nu sunt recomandate)

panouri solare solaro
Panourile solare nepresurizate functioneaza pe principiul circulatiei cat mai naturale a apei de incalzire, cunoscut si sub denumirea principiului termosifon. Principiul termosifon este axat pe densitatea diferita a agentului termic, la anumite temperaturi. Astfel, apa deja incalzita, este ridicata in partea superioara a rezervorului, in timp ce apa rece, aflata in partea inferioara a rezervorului poate cobora in tubul vidat, realizat din sticla, urmand ca apoi, apa calda sa fie inlocuita cu apa care urca. Important de mentionat este si semnificatia flotorului, un echipament care ajuta, in mod automat, la umplerea rezervorului din cadrul sistemului de panouri solare termice nepresurizate. In situatia in care se intampla ca presiunea in retea sa fie una extrem de ridicata, flotorul actioneaza pe principiul de supraplin, dovedind, totodata, o rezistenta impecabila, la presiuni de 2-2,5 atm a retelei de alimentare cu apa, a panoului nepresurizat.
Fabricate din sticla si cu un continut important de bor si siliciu, tuburile vidate ale panoului solar nepresurizat Solaro sunt de calitate suprioara, dovedindu-si rezistenta in orice situatie dificila. Acestea joaca un rol important in obtinerea apei calde menajere, si, in mod automat, la protejarea mediului, prin metode ecologice, ce nu pot afecta, in nici un fel, ecosistemul naturii. Cu un tub vidat, care contine o pelicula absorbanta, gradual, in doua sau trei straturi, respectiv, SS- ALNx/Cu, in componenta elaborata a panoului solar nepresurizat Solaro intra si rezervorul construit, in interior, din INOX alimentar, urmand ca la exterior sa fie realizat tot din INOX, vopsita pentru un efect anticoroziv. Mai mult decat atat, in componenta panoului solar nepresurizat Solaro, mai poate fi observat si un cadru de sustinere, construit din INOX.
Este recomandat ca panourile solare nepresurizate Solaro sa fie montata pe cel mai ridicat punct de prijin posibil. Specialistii indeamna instalarea acestora pe acoperisul casei, datorita pantei acoperisului, care, inclinat la aproximativ 45 de grade, permite radiatiei infrarosie a soarelui sa se pozitioneze perpendicular pe tuburi. Inaltimea panoului solar montat, nepresurizat, influenteaza presiunea minima a coloanei de apa calda – exemplu se castiga 0,1/0,2 bar pentru fiecare metru. Pentru buna functionare a panourilor solare de inox Solaro, este vital sa fie tinut cont de aceste informatii. In caz contrar, pot interveni complicatii, in acest caz, fiind recomandata montarea unei pompe, cu rol de ridicare a presiunii coloanei de apa calda.
Functionarea panourilor solare termice nepresurizate, pe timp de iarna, poate cauza anumite neplaceri sau riscuri, unul dintre acestea fiind inghetul apei si spargerea tuburilor. Pentru a evita o astfel de inconvenienta, este necesara golirea apei din panoul solar.

5 thoughts on “Panourile solare nepresurizate SOLARO

  1. Am un astfel de sistem de ceva timp si functioneaza excelent, dar nu poate inlocui de tot sistemul de alimentare cu energie a unei case. In mare te scuteste de un procent considerabil din costurile finale a facturii, deci per total o investitie pe care o recomand.

  2. Este o sursa de energie a viitorului si mi se pare foarte eficienta, pentru cine isi permite sa isi puna in momentul de fata. Avantajul cel mai benefic mi se pare ca nu dispui de o companie de energie electrica care sa iti opreasca curentul cand vor ei si sa iti creasca preturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *