Mobilierul urban – dovada calitatii pentru un oras

mobilierul urban pentru orase

Un oras perfect este un oras in care oamenii sunt fericiti. De regula, fericirea oamenilor este data de multe aspecte: satisfacerea nevoilor primare, satisfacerea nevoilor secundare si in ultima instanta, mediul in care traiesc. Este clar, asadar, ca modul in care arata orasul, mobilierul urban si curatenia din interiorul urbei, contribuie substantial la starea de bine a locuitorilor.

Ce reprezinta mobilierul urban?

La fel cum mobilierul din fiecare casa este reprezentat de piesele majore care completeaza fiecare camera, in oras, mobilierul urban este reprezentat de bancute, de cosuri de gunoi , de toalete ecologice, de solutiile de iluminare stradala, de spatiile de joaca pentru copii si evident, de monumentele orasului. Fiecare oras are astfel de mobilier in dotare, insa unele piese de mobilier trezesc incantare si altele trec neobservate, ba chiar nu sunt apreciate deloc de catre locuitori si vizitatori.

Ce trebuie sa se faca pentru a se obtine un mobilier urban perfect?

In primul rand, trebuie sa se descopere prioritatile. Cum copiii sunt cei mai importanti, un prim pas ar fi demararea unor constructii spatii joaca  pentru cei mici. Acestea trebuie sa fie sigure, colorate si sa aiba cat mai multe variante de distractie.  Cu siguranta, cu cat copiii sunt mai fericiti, cu atat adultii sunt mai multumiti si chiar fericiti.

O alta prioritate este curatenia. Cu cat sunt mai multe cosuri de gunoi, cu atat mai bine, insa trebuie sa existe totusi o limita. De regula, in orasele mari, cosul de gunoi reprezinta o piesa inedita de mobilier, care imbogateste din punct de vedere estetic spatiul in care se afla si care atrage privirile.  Acelasi lucru se poate spune si despre toaletele publice, care trebuie sa fie cat mai placute si cat mai indepartate de conceptul clasic de culoara.

Daca se doreste ca toate elementele sa se imbine perfect, este nevoie de mana unui arhitect si de priceperea unei firme dedicate acestui aspect, cum ar fi DfsCenterGrup.ro. O administratie publica ce investeste in aceste detalii, se poate declara o administratie de succes, cu sanse mari sa fie votata si a doua oara. Daca sunt neglijate aceste aspecte, imaginea orasului sufera odata cu imaginea administratiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *