Masele plastice si rolul lor in industrie

masele plastice utilizari

Masele plastice sau plasticul, cum mai sunt denumite de oamenii din popor, sunt atat de bine implementate in societatea in care traim, incat avem impresia ca sunt aici de o eternitate. Ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu, este faptul ca ideea unor astfel de materiale a aparut abia la inceputul secolului trecut, mai exact in 1908, cand Jacques Brandenberg, de profesie chimist, a descoperit celofanul.

Prima materie plastica sintetica avea sa apara abia in 1913 si avea sa poarte numele de Bachelita, dupa Leo Baekeland, cel care a brevetat-o. Incet, incet, a aparut PVC-ul, care a transformat cu totul industria, generand un impact extrem de pozitiv in domenii precum cel al instalatiilor.

De atunci pana astazi, masele plastice s-au dublat la aproape 5 ani, asadar, putem spune ca astazi se produc extrem de multe produse plastice. Diversitatea acestor produse se poate descoperi foarte usor, cu o singura cautare pe internet dupa un distribuitor si producator de produse din mase plastice din Bucuresti. Doar in capitala vei descoperi un numar destul de mare de astfel de persoane juridice.

Este si normal sa se produca multe mase plastice, in conditiile in care acestea au patruns in aproape orice ramura a tehnologiei. Au inlocuit lemnul, metalul si ceramica in foarte multe domenii si s-au dovedit a fi extrem de eficiente.

Care sunt domeniile de utilizare pentru masele plastice?

  • Industria alimentara si cea de ambalaje. Cutii din plastic pentru mancare, folii din plastic sau materiale plastice, precum teflonul, care elimina riscul de lipire a mancarii pe cratita. Toate sunt prezente in industria alimentara si toate sunt deosebit de folosite. Cum ar fi viata daca nu ar exista peturile pentru suc si apa sau daca nu am avea caserole in care sa punem mancarea?
  • In electrotehnica si in electronica. Polimerii traditionali precum policlorura de vinil, polistirenul sau polietilena au cunoscut o crestere semnificativa in folosirea din domeniile electrotehnicii si a electronicii. Cu siguranta, datorita materialelor plastice, oamenii sunt mult mai in siguranta atunci cand vine vorba despre partea electrica.
  • Piese de mobilier. Plasticul este o solutie excelenta chiar si atunci cand vine vorba despre amenajarile interioare. Daca analizezi putin toate obiectele pe care le ai in jur, cu siguranta gasesti masele plastice pe care le folosesti cu succes. Poate ca este vorba despre intrerupatoare, poate ca este vorba despre ghivecele florilor…un lucru este cert: Masele plastice sunt parte integrata din viata ta si trebuie sa fii recunoscator pentru prezenta lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *