Lenjeria de pat pentru un somn odihnitor

Dupa o zi de munca, primul lucru la care ne gandim este patul. Indiferent ca vrem sa dormim, sa ne uitam la televizor sau sa citim, petrecem o parte din zi in pat. Tocmai de aceea dormitorul trebuie sa fie un spatiu relaxant si linistitor. Asa cum ne asiguram ca avem camera aerisita, un pat cu perne conforabile, este important sa avem si lenjeria de pat de calitate.

Desi multi oameni cred ca lenjeria de pat are doar rol decorativ si de a proteja patul de murdarie, acest lucru nu este in totalitate adevarat. Pe langa aceste functii, lenjeria de pat are rol si in calitatea somnului si a sanatatii. Masura in care materialul lenjeriei lasa pielea sa respire, tine rece sau cald, ne influenteaza somnul dar si sanatatea pielii. Totodata trebuie sa tii cont si de confortul oferit: daca lenjeria este moale, te irita sau te zgarie, etc.

Nu exista o lenjerie de pat ideala, ci doar una care sa se adapteze cel mai bine pe preferintele si nevoile tale. Asa ca incepand de la materialul din care este confectionata pana la design, este numai alegerea ta.

 Lenjeria de pat din bumbac foarte avantajoasa

Daca ar fi sa alegi o lenjerie de pat care sa indeplineasca toate functiile enumerate mai sus, cel mai bun material ar fi bumbacul. Bumbacul este o fibra naturala, foarta cautata deoarece este anti-alergic, anti-static, lasa pielea sa respire, comod si rezistent. Pe langa aceste avantaje mai putem enumera si faptul ca este ecologic si ca este bun pentru orice anotimp.

Lenjeriile de pat din bumbac pastreaza temperatura ideala, indiferent de anotimpul in sunt folosite.

Daca doriti o lenjerie moale, fina, dar si durabila in acelasi timp, cele mai potrivite sunt cele din micropercal. Acest material este foarte confortabil si absoarbe transpiratia.

Lenjeria de pat ajuta la un somn odihnitor daca este aleasa dupa nevoile fiecaruia. Astfel ca cea mai buna lenjerie ar trebui sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

  • Sa pastreze temperatura optima indiferent de anotimp;
  • Sa lase pielea sa respire;
  • Sa nu retina transpiratia in fibre;
  • Sa fie moale si fina;
  • Sa aiba un design dragut;
  • Sa fie durabila.

1 thought on “Lenjeria de pat pentru un somn odihnitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *