Greseli pe care le fac parintii

parinti

Parintii vor sa le dea copiilor lor cea mai buna educatie. Uneori din prea multa grija sau din prea mult rasfat fac unele greseli atunci cand isi educa copii.

Parintii deseori cedeaza atunci cand copii amana inca putin termenele sau orele pe care acestia le impun in anumite situatii. Spre exemplu atunci cand copiii au un anumit timp alocat jocului pe calculator, la terminarea programului vor mai cere inca putin. Nu trebuie sa accepti pentru ca cel mic va proceda asa de fiecare data.

Atunci cand e suparat nu trebuie sa stai si sa ii explici copilului ca nu trebuie sa planga. Daca el va primi atentie in momentul in care este suparat, copilul va intelege ca in acest fel ca va fi alintat si o sa faca mai rau pe rasfaatul. Parintii ar trebui sa lase copilul sa se linisteasca si dupa aceea sa vorbeasca cu el.

Nu trebuie nici sa il ameninti, sa ii spui ca daca nu va face un anumit lucru nu vei mai vorbi cu el sau te vei supara pe el. In momentul in care copilul se simte amenintat, ii vei crea o stare de panica si va adopta si el in alte situatii acelasi comportament.

O alta greseala este aceea ca parintii se contrazic in fata copilului. Acest lucru il va determina pe copil sa le gaseasca punctele sensibile parintilor si ulterior sa le foloseasca impotriva lor.

parinti

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *