Firma de transport – aspecte utile

firma de transport servicii

Societatea in care traim este intr-o continua miscare, iar o buna parte din aceasta miscare este data de transportul de marfuri si de produse dintr-o parte in alta a globului. Nu este, asadar, de mirare faptul ca din ce in ce mai multe firme de transporturi marfa, ajung pe culmile succesului si raman acolo pentru multa vreme. Nu vom vorbi insa despre afaceri, ci despre modul in care achizitionezi un serviciu de transport marfa. Care sunt elementele de care trebuie sa tii cont si ce trebuie sa analizezi in detaliu cand alegi o firma de transport?

Transportul de marfa depinde foarte mult de ceea ce transporti

Inainte de a alege o firma de transport si implicit, o modalitate de transport, este bine sa analizezi cu atentie ceea ce vei transporta. Daca urmeaza sa transporti alimente perisabile, cel mai probabil vei avea nevoie de transport frigorific. Daca urmeaza sa transporti mobila, trebuie sa cauti o solutie cu masini cat mai mari in timp ce, daca vrei sa transporti marfuri periculoase, ai nevoie de masini cat mai sigure si de soferi profesionisti.

Distanta pe care transporti marfa, la fel de importanta

Un alt element deosebit de important este distanta pe care urmeaza sa transporti marfa. Daca este o distanta mica, atunci poti opta si pentru varianta unui transport din mai multe drumuri. Daca distanta este una foarte mare insa, iar cantitatea pe care vrei sa o transporti este mare, vei avea nevoie, cel mai probabil, de un tir sau chiar de mai multe tiruri.

Extrem de importanta este firma de transport

Nu in ultimul rand, atunci cand vrei sa transporti ceva, este bine sa analizezi in detaliu firma de transport cu care urmeaza sa lucrezi. Exista firme serioase, precum Moset transport si exista firme care au mari lipsuri atunci cand vine vorba despre calitate. Asigura-te ca masinile sunt cat de cat noi, ca sunt sigure pentru marfa pe care o transporti, ca sunt curate si ca pot asigura un spatiu suficient de mare pentru un transport corect. De asemenea, este bine sa cauti pareri despre compania pe care ai ales-o si sa te asiguri ca sunt respectate toate normele in vigoare.

Transportul de marfa este foarte important si o simpla greseala poate duce la pierderi substantiale de bani. Din acest motiv, este indicat sa te asiguri ca este de cea mai buna calitate.

2 thoughts on “Firma de transport – aspecte utile

  1. Colaborez pe persoana juridica de mai bine de 10 ani cu firmele de transport si pot spune ca le-am incercat pe toate . M-am oprit la GLS curier care mi se pare net superior oricarei firme din Romania. Au servicii de nota 10 fata de ceilalti care sunt pasibili de corigente 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *