Despre caminul de batrani. Este necesar?

casasilisteaViata este efemera, ceea ce face ca la un moment dat sa imbatranim si inevitabil, sa plecam din ea. In momentul in care ajungem la varste inaintate, este posibil ca activitatile normale, pe care le faceam odinioara sa nu mai fie atat de usor de facut, ceea ce necesita unele solutii. In prima instanta, cea mai la indemana solutie este mutarea cu copiii sau cu o ruda apropiata. Daca acestia nu au timpul necesar pentru a se ingriji de o persoana batrana sau pur si simplu, daca batranul nu doreste sa ii deranjeze, Caminul de batrani este cea mai buna optiune. Decizia de a interna un batran intr-un camin nu este una usoara si poate sa vina dupa luni intregi de dezbateri, insa odata luata, trebuie sa ne asiguram ca este o decizie corecta pentru persoana in cauza.

Care sunt avantajele unui camin de batrani?

Avantajele unui astfel de loc sunt evidente. Un varstnic care nu mai face fata activitatilor zilnice urmeaza sa fie ingrijit si sa se bucure de viata intr-un mod mult mai placut decat ar face-o singur, in propria casa. Seniorii participa la fel de fel de activitati fizice si mentale, ocupandu-si in felul acesta timpul si facand fata mult mai bine declinului fizic si psihic. Activitatile din cadrul caminului de batrani pot distrage atentia de la diversele boli si pot fi extrem de eficiente.

Care sunt dezavantajele unui camin de batrani?

Evident, nu toate lucrurile sunt roz. Printre dezavantaje, poate fi faptul ca pretul unui loc intr-un camin de buna calitate este destul de mare. Este adevarat ca exista si camine de batrani, precum Sfantul Irineu, care practica preturi mai mici, in ciuda calitatii superioare a serviciilor, insa aceste camine sunt ceva mai rare.

In cazul in care decizia nu este luata chiar de catre batran, persoana in cauza se poate simti abandonata si poate suferi de depresie.

Pentru unele persoane batrane, caminul de batrani nu este tocmai locul in care sa se bucure de viata, deoarece acest loc inseamna scaderea independentei si a autonomiei.

Per total insa, un camin de batrani este un loc strict necesar intr-o societate, deoarece ofera liniste tuturor celor care au nevoie de ea.

1 thought on “Despre caminul de batrani. Este necesar?

  1. Daca s-ar fi pastrat traditia, ca mai de mult, fiecare om sa fie onorat sa aiba grija de parintii lui, deoarece si ei au avut grija de el, ca un schimb de respect acest lucru nu ar mai fi fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *