Depresia dupa casatorie si cum sa o eviti

depresia dupa nunta la cuplurile tinere

Nuntile sunt considerate in general cel mai frumos moment din viata unei femei. Pe cat de adevarat este acest lucru, la fel de adevarat este ca multe persoane sunt afectate de depresia dupa casatorie. Desi sunt numeroase persoanele care sufera de acest lucru, majoritatea dintre ele nici macar nu sunt constiente de existenta unei asftfel de stari.

In primul rand ar trebuie sa clarific ce anume este depresia maritala si care sunt cauzele ei. Cel mai des, aceasta depresie dupa casatorie, apare la cuplurile care nu au locuit impreuna inainte de nunta. Desi motivele pot fi diverse, cea mai des intalnita cauza este reprezentata de faptul ca, inainte de casatorie cuplurile evita sa vorbeasca despre ce va urma dupa acest moment. Acest lucru face ca proaspetii insuratei sa se trezeasca intr-o noua viata pentru care nu erau pregatiti si in care totul este dezorganizat.

Depresia dupa casatorie – sfaturi

Majoritatea dintre noi ne gandim in primul rand la momentul nuntii, lasand deoparte toata perioada care urmeaza dupa acest eveniment. Ne concentram ca momentul nuntii sa iasa perfect, iar dupa putem fi deceptionati de faptul ca viata in familie nu este de fapt o telenovela asa cum ne-am imaginat pana acum. Adevarul de care ar trebui sa fim constienti este ca oricat de minunata poate fi o casnicie, ea vine si cu momente de tensiune si multe obstacole care trebuie trecute pe parcursul anilor petrecuti impreuna.

Pentru ca trecerea de la viata traita separat la cea de familie sa fie mai facila, este bine sa stati un timp impreuna. Un timp in care sa puteti sa va obisnuiti unul cu celalalt, sa discutati despre cum credeti ca va fi viata voastra dupa momentul nuntii.  Sa incercati sa ajungeti la compromisuri acolo unde nu aveti aceasi opinie.

Viata dupa casatorie poate fi cu adevarat o calatorie minunata, daca exista comunicare. Trebuie insa sa fiti realisti in asteptarile pe care le aveti.

2 thoughts on “Depresia dupa casatorie si cum sa o eviti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *