Depresia de dupa casatorie si cum sa o eviti

depresia de dupa nunta

Nuntile sunt considerate in general cel mai frumos moment din viata unei femei. Pe cat de adevarat este acest lucru, la fel de adevarat este ca multe persoane intra intr-o perioada de depresie dupa nunta. Desi sunt numeroase persoanele care sufera de acest lucru, majoritetea dintre ele nici macar nu sunt constiente de existenta unei asftfel de stari.

In primul rand ar trebuie sa clarific ce anume este depresia maritala si care sunt cauzele ei. Cel mai des aceasta depresie apare in cuplurile care nu au locuit impreuna inainte de nunta, si desi motivele pot fi diverse, cea mai des intalnita cauza este reprezentata de faptul ca, inainte de casatorie cuplurile evita sa vorbeasca despre ce va urma dupa acest moment. Acest lucru face ca proaspetii insuratei sa se trezesca intr-o noua viata pentru care nu erau pregatiti, si in care totul este dezorganizat.

Majoritatea dintre noi ne gandim in primul rand la momentul nuntii, lasand deoparte toata perioada care urmeaza dupa acest eveniment, ne concentram ca momentul nuntii sa iasa perfect, iar dupa putem fi deceptionati de faptul ca viata in familie nu este de fapt o telenovela asa cum ne-am imaginat pana acum. Adevarul de care ar trebui cu toate sa fim constiente este ca oricat de minunata poate fi o casnicie, ea vine si cu momente de tensiune si multe obstacole care trebueiesc trecute pe parcursul anilor petrecuti impreuna.

Pentru ca trecerea de la viata traita separat la cea de familie sa fie mai facila, eu sincer recomand ca inainte de a face marele pas, sa aveti totusi parte de o casatorie de proba, in care sa puteti sa va obisnuiti unul cu celalalt, sa discutati despre cum credeti ca va fi viata voastra dupa momentul nunti, si sa incercati sa ajungeti la copromisuri acolo unde nu aveti aceasi opinie.

Viata dupa casatorie poate fi cu adevarat o calatorie minunata, daca exista comunicare, si incercati sa fiti realisti in asteptarile pe care le aveti.

2 thoughts on “Depresia de dupa casatorie si cum sa o eviti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *