Dependenta copilului de mama

bebelus

Copilul tau a crescut insa nu a reusit sa se desprinda de tine. Este frustrant ca pe masura ce creste, cel mic sa fie din ce in ce mai ”mamos”. Trebuie sa ai grija sa il inveti de mic ce trebuie facut si il faci sa inteleaga faptul ca este bine sa isi construiasca singur un drum in viata, astfel va ajunge la varsta maturitatii si inca va simtii nevoia sa te caute si sa iti ceara ajutorul.

Relatia copilului cu mama este cea mai stransa legatura. Copilul este dependent de mama inca de la nastere, astfel pe masura ce creste, el se agata si mai tare de ea. Daca inca tipa si urla in momentele in care este lasat singur, acest lucru nu inseamna altceva decat ca inca nu a putut sa se desprinda de mama si nu are capacitatea de a se descura singur in masura in care varsta ii permite.

Dependenta copilului de mama este observata atunci cand aceasta isi reia activitatile normale, pe care le avea inca de dinainte de nastere. Atunci cand mama pleaca la serviciu sau cand copilul este lasat la gradinita si el nu vrea sa stea, incepe si plange si nimic nu ii este pe plac, vei observa ca incepi sa te confrunti cu problema dependentei.

Deci…ai grija cum il educi asa incat sa poata sa stea fara tine de la o varsta cat mai frageda.

bebelus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *