De ce nu este bine sa bei apa rece

apa rece

Hidratarea este esentiala pentru organismul nostru. Se stie ca apa este cea mai buna metoda de hidratare insa stiati ca apa rece nu trebuie sa fie prezenta in viata voastra?

Apa rece nu trebuie sa existe in alimentatia ta. Se pare ca un consum de apa rece duce la ingreunarea digestiei.

Apa rece actioneaza invers fata de apa calda. Pe cand apa calda deschide porii si dilata vasele de sange, apa rece inchide portii si contracta vasele de sange. Studii recent efectuate arata ca acelasi lucru se intampla si cu tractul digestiv. Apa rece contracta si transforma procesul digestiv intr-unul greoi, iar acest lucru genereaza dureri si disconfort. In cazul in care digestia nu se face in mod corect, organismul are de suferit, nutrientii importanti nefiind absorbiti in totalitate.

 

Enzimele din corp functioneaza in mod normal la 37-42 de grade Celsius, iar atunci cand bem apa rece, procesul de incalzire a apei epuizeaza corpul de energie, aceasta energie trebuind utilizata in procesul de digestie.

Deci, digestia este de lunga durata si pot aparea dureri, iar voi va veti simti mai obositi dupa ce serviti masa.

Pentru a proteja astfel de probleme de sanatate, chinezii obisnuiesc sa bea un ceai cald dupa fiecare masa, indiferent ca este iarna sau vara. Nu il beau fierbinte, ci doar putin incalzit. Ceaiul contribuie la o digestie corespunzatoare, stimuleaza enzimele si purifica sangele.

apa rece

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *