De ce este important sa apelezi la servicii de optimizare SEO chiar de la inaugurarea site-ului tau?

servicii optimizare SEO

Daca ai un site care este conectat la o afacere, atunci probabil deja stii ca SEO este un aspect important al acestuia. Dar stii si cat de important este acesta?

Majoritatea adminstratorilor de afaceri nu dau prea mare importanta acestui domeniu din digital marketing. In schimb, multi apeleaza la reclame platite pe social media si Google Ads, printre altele. Totusi, acestia nu realizeaza faptul ca SEO inseamna rezultate organice, neplatite. Astfel, o strategie SEO buna poate avea un anumit cost, iar rezultatele sa fie mult peste asteptari. O campanie Google Ads, in schimb, va avea rezultate pe masura bugetului investit.

Iata de ce nu trebuie sa sari peste servicii de optimizare SEO!

Doar prima pagina conteaza

Conform statisticilor, 75% dintre utilizatorii motoarelor de cautare nu trec la pagina a doua de rezultate atunci cand cauta un anumit termen. Dat fiind faptul ca primele 4 sau chiar 6 rezultate sunt fie reclame platite sau pagini de My Google Business, atunci strategia ta de optimizare SEO trebuie sa te aduca in top 5-7 cautari.

Cumparaturile incep cu o cautare pe Google

Unii tind sa creada ca, atunci cand vine vorba de cumparaturi online, clientii se directioneaza spre magazine si platforme deja stiute. Totusi, nu este asa. Conform statisticilor, aproximativ 50% din cautarile de produse incep pe homepage-ul Google, dupa cum s-ar spune.

Dispozitivele mobile umplu stomacul utilizatorilor

Trebuie neaparat sa apelezi la servicii optimizare SEO care inteleg importanta aspectului de mobile responsiveness, mai ales daca ai un restaurant. De ce?

Ei bine, pentru ca mai mult de jumatate din cautarile Google care vizeaza mancarea (comanda, rezervari, sau chiar retete) sunt facute pe dispozitivele mobile.

Google My Business este vital unei afaceri locale

Ce se intampla daca nu ai pusa la punct o pagina de Google My Business? Poti pierde aproximativ 50% din potentialii tai clienti. Statisticile arata ca rezultatele afisate ca afaceri in apropiere, de exemplu, se transforma in clienti in procent de 50%.

Daca nu ai o pagina de Google My Business, afacerea ta nu va aparea in acea sectiune.

Servicii optimizare SEO pe mobil – noul standard in industrie

Peste 60% din cautarile Google sunt realizate prin intermediul unui dispozitiv mobil, in special smartphone si mai putin tableta sau laptop. Evident, toata lumea are un smartphone.

Astfel, trebuie sa apelezi la servicii care inteleg importanta optimizarii pentru acest tip de dispozitive, dupa cum am mentionat. Nimic nu respinge mai mult un client decat un website care se incarca greu si nu poate fi folosit corespunzator pentru ca este conceput pentru desktop.

Ai nevoie de servicii optimizare SEO de calitate?

Dupa cum poti observa, exista destul de multe lucruri care trebuie luate in considerare atunci cand te ocupi de optimizare SEO. Tocmai de aceea, chiar daca stii cate un lucru sau doua despre acest domeniu, nu vei putea niciodata sa te ocupi integral de toate aspectele aferente.

In acest caz, pentru servicii de optimizare SEO de calitate, poti apela oricand la echipa de experti ai agentiei The Markers – acestia iti pot oferi servicii complete de marketing digital, precum si servicii integrate esentiale afacerii tale si mai ales website-ului acesteia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *