Cum te afecteaza tristetea

ochi trist

Tristetea este un sentiment neplacut, care apare atunci cand intampinam greutati, cand ne despartim de cineva, cand ceva nu ne iese bine si lista poate continua….

Pe langa faptul ca nu ne simtim deloc bine atunci cand suntem tristi, aceasta poate face ca organismul nostru sa se imbolnaveasca si putem avea probleme serioase. Cand emotiile sunt negative si persista o perioada lunga de timp, organele au de suferit intr-un mod foarte accentuat.

Fiecare are parte atat de tristete cat si de bucurie. Atata timp cat punem suflet in ceea ce facem, emotiile sunt cu atat mai puternice. Ceea ce simtim pe interior ne poate distruge atat fizic cat si psihic. Cu toate ca uneori e bine sa avem astfel de emotii deoarece pot fi constructive, multe dintre ele sunt si distructive.

Atunci cand starea de tristete apare in mod regulat sau ba mai mult persista permanent o perioada mare de timp, vei simti oboseala, lipsa poftei de viata iar corpul tau incepe sa se imbolnaveasca.

Creierul omului secreta doi hormoni care se activeaza in momentele de tristete dar si in momentele de fericire si anume dopamina si serotonina. In momentul in care suntem tristi cei doi hormoni provoaca un disconfort general.

 

Daca starea de tristeste este accentuata si traiesti cu ea zi de zi simtind in acelasi timp o oboseala generalizata si lipsa poftei de viata, corpul tau se imbolnaveste incet si sigur.

Invidia afecteaza ficatul. Din cauza acestor senzatii de manie si invidi pot aparea bolile hepatice. Teama slabeste rinichii iar splina este afectata de senzatiile de neliniste. De asemenea anxietatea permanenta provoaca mari probleme digestive.

Tristetea imbolnaveste planaii si inima iar stresul are efect puternic asupra creierului.

ochi trist

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *