Cum se consuma in mod corect fructele?

fructe

Fructele sunt sanatoase si este indicat sa le consumam in cantitati cat mai mari pentru ca aduc un important aport de vitamine corpului nostru. Totusi, daca nu sunt consumate in mod corect, fructele nu mai sunt asa de benefice. Va vom invata astazi cand este bine si cand nu sa mancati fructe si ce fel de fructe trebuie sa consumati de preferat.

Este bine sa mancati fructe pe stomacul gol. Fructele sunt alimente ideale care pun creierul la munca si curata si hranesc corpul in acelasi timp. Micul dejun este momentul perfect pentru a consuma fructe. Puteti incepe ziua incarcati de energie. Este recomandat sa mancati fructe si atunci cand simtiti nevoia unei gustari. Orele indicate ar fi 11.00 sau dupa-amiaza in jurul orelor 16.00.

Este indicat sa mancati fructe si dupa ce faceti sport sau efort fizic pentru ca in acest fel putem reface rezervele de glicogen din muschi si ne completam mineralele si apa pierdute prin transpiratie.
Nu mancati sub nicio forma seara fructe fructedin cauza faptului ca metabolismul incetineste iar glucidele rapide din compozitia lor nu vor mai putea fi folosite ca energie si se vor transforma in tesut adipos de rezerva. Un sfat bun ar fi acela ca trebuie sa consumati ananas sau papaya imediat dupa masa pentru ca favorizeaza digestia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *