Cum planificam o zi de vara ?

program de vara

Cu toții ne topim din pricina caniculei, care a devenit o parte agasantă a rutinei noastre zilnice. Fie că ne place, fie că nu, alte opțiuni nu prea avem, mai ales dacă suntem activi pe plan profesional, dar și în viața personală, trebuind astfel să ne respectăm îndatoririle sociale. Pentru asta, recomandată este organizarea, așa încât să nu ne epuizăm puțina energie ce ne rămâne după ce trebuie să străbatem orașul supraîncălzit de razele soarelui.

Dimineața încercați să faceți micile cumpărături pe care vi le-ați planificat încă de cu o seară înainte. Întocmiți o listă pe care să treceți punctual toate cele trebuincioase gospodăriei dvs. Dacă preferați achiziția elementelor direct din piața agroalimentară, acest prim moment al zilei, cât încă mai prindeți puțină răcoare afară, este chiar indicat, în condițiile în care micii producători sunt în piață, prezenți la tarabe, iar legumele și fructele nu apucă să se perpelească sub acțiunea razelor soarelui.

La amiază, când soarele este cel mai puternic, retrageți-vă la umbră. Dacă sunteți la muncă, profitați de ocazie să vă luați pauză de masă și mergeți pe o bancă într-un parc, sau pe o terasă, la un restaurant, unde să vă răsfățați cu o limonadă cu gheață. Nu uitați că lichidele sunt foarte importante și nu lăsați deshidratarea să profite de neatenția dvs. !

După-amiaza, odată reîntorși acasă de la muncă, nu începeți imediat activitățile zilnice din gospodărie, căci ele mai pot aștepta. Răcoriți-vă cu un duș rapid și veți vedea că vă veți simți mult mai fresh și mai dornici pentru a termina ceea ce v-ați propus în ziua respectivă. Evident, nu uitați de masa în familie, luați chiar și o gustărică dacă stomacul este leneș și el din pricina căldurii, dar nu săriți peste mesele principale ale zilei, chiar dacă aveți falsa impresie că organismul dvs. nu își cere drepturile și nu necesită hrănire !

Seara nu strică să ieșiți din casă la o plimbare, să vă aerisiți și să vă relaxați după o zi de muncă în care canicula a fost la ordinea zilei. Dacă nu aveți chef de mișcare și sunteți adepții unui stil de viață mai sedentar, ieșiți totuși în grădină și invitați niște amici în vizită. Socializarea va avea un efect benefic asupra dvs. și vă va ajuta să vă asigurați un somn rapid și odihnitor, până a doua zi dimineața, când va trebui să o luați de la capăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *