Consumul corect de fructe – sfaturi

consumul corect de fructe

Fructele sunt sanatoase si este indicat sa le consumam in cantitati cat mai mari pentru ca aduc un important aport de vitamine corpului nostru. Totusi, daca nu sunt consumate in mod corect, fructele nu mai sunt asa de benefice. Va vom invata astazi care este consumul corect de fructe. De asemenea o sa recomandam si ce fel de fructe trebuie sa consumati de preferat.

Consumul corect de fructe – sfaturi

  • Este bine sa mancati fructe pe stomacul gol. Fructele sunt alimente ideale care pun creierul la munca, curata si hranesc corpul in acelasi timp.
  • Micul dejun este momentul perfect pentru a consuma fructe. Puteti incepe ziua incarcati de energie.
  • Este recomandat sa mancati fructe si atunci cand simtiti nevoia unei gustari. Orele indicate ar fi 11.00 sau dupa-amiaza in jurul orelor 16.00.
  • Este indicat sa mancati fructe si dupa ce faceti sport sau efort fizic pentru ca in acest fel putem reface rezervele de glicogen din muschi si ne completam mineralele si apa pierdute prin transpiratie.
  • Nu mancati sub nicio forma seara fructe din cauza faptului ca metabolismul incetineste, iar glucidele rapide din compozitia lor nu vor mai putea fi folosite ca energie. Astfel,  se vor transforma in tesut adipos de rezerva. Un sfat bun ar fi acela ca trebuie sa consumati ananas sau papaya imediat dupa masa pentru ca favorizeaza digestia.
  • Dupa o masa, este bine sa asteptati aproape 3 ore pentru a manca fructele. Astfel, mancarea va fi digerata, iar nutrientii fructelor vor fi absorbiti in totalitate.
  • Incercati sa nu mancati fructe congelate sau conservate pentru ca de obicei au mult zahar adaugat, conservanti sau isi pierd din nutrienti.
  • Nu inlatura coaja fructelor care pot fi mancate asa pentru ca de obicei coaja este cea mai bogata in vitamine. Asta in cazul in care ai incredere in locul de unde le-ai luat si stii cat sunt organice. Altfel, exista riscul ca acea coaja sa fie contaminata cu pesticide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *