Condimente indiene – secretul unei bucatarii exotice

condimente indiene

India ne duce automat cu gândul la muzicalurile indiene cu actori șarmanți, dansatoare frumoase, cu părul lung și negru ca abanosul, precum și la shari-uri colorate, dar nu în ultimul rând la mâncare picantă, tradițională de pe tărâmurile bollyudiene.

Dacă doriți să vă răsfățați papilele gustative cu o explozie de plăcere nebănuită, atunci cu siguranță trebuie să vizitați un restaurant cu specific indian, local unde veți avea ocazia să gustați o mică parte din deliciile pe care doar indienii iscusiți și dedicați mâncării vor ști să le prepare cu dăruire și venerație pentru preparatele culinare.

Românul de rând știe că, atunci când apare în discuție mâncarea indiană, automat se va vorbi despre currry, însă nu doar el este specific tărâmului indian. Chiar dacă arborele de curry este un simbol al Indiei, mai sunt și alte mirodenii din categoria condimente India care să vă determine să încercați la rândul dvs. să pregătiți și acasă preparate indiene.

Așadar, în linii mari, de amintit următoarele condimente din India: șofranul, coriandrul, ghimbirul (care, din ceea ce putem citi în revistele de specialitate, este din ce în ce mai utilizat de către români în mesele lor zilnice), usturoiul, ardeiul iute și  piperul (de reținut faptul că nu doar mâncărurile indiene au o bază picantă, ci și viața indianului este aidoma preparatelor pe care le asezonează cu dragoste, bucurie și dăruire pentru bucătăria tradițională), scorțișoara, nucșoara și cuișoarele, cardamondul și chimionul șamd.

Dacă nu am reușit să vă stârnim curiozitatea suficient încât să vă încumetați să experimentați în bucătăria personală un preparat indian, recomandarea noastră pentru următoarea ieșire în oraș este  restaurantul indian aflat în imediata apropiere a căminului dvs. Pregătiți-vă să luați contact cu bucătăria indiană, însă nu fiți prea curajoși, căci s-ar putea ca picanteriile indiene să vă supună la torturi gustative dacă nu vă obișnuiți treptat și în cantități moderate cu exoticele condimente indiene.

După ce veți avea șansa de a gusta deliciile indiene, mai ales la capitolul dulciuri, cu siguranță vă veți face curaj și veți prepara măcar un curry tradițional, cu care nu doar că nu aveți cum să dați greș, dar prin intermediul căruia vă veți asigura în mod garntat aprecierea, simpatia și laudele venite din partea invitaților dvs. la masă.

Poftă mare și succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *