Condimente indiene – secretul unei bucatarii exotice

condimente indiene pentru mancare

India ne duce automat cu gândul la musicalurile indiene cu actori șarmanți, dansatoare frumoase, cu părul lung și negru ca abanosul, precum și la saari-uri colorate. Bineînțeles că te gândești și condimente indiene, adică la mâncarea picantă, tradițională din India.

Dacă dorești să îți răsfeți papilele gustative cu o explozie de plăcere nebănuită, atunci cu siguranță trebuie să vizitezi un restaurant cu specific indian, local unde vei avea ocazia să guști o mică parte din deliciile de acolo. Acele preparate pe care doar indienii iscusiți și dedicați mâncării vor știi să le prepare cu dăruire și venerație pentru preparatele culinare.

Atunci când apare în discuție mâncarea indiană, automat se va vorbi despre currry, însă nu doar el este specific tărâmului indian. Chiar dacă arborele de curry este un simbol al Indiei, mai sunt și alte mirodenii din categoria condimente indiene care să te determine să încerci să pregătești și acasă preparate indiene.

Condimente indiene pentru mâncăruri gustoase

Așadar, în linii mari, de amintit următoarele condimente din India:

  • șofranul, coriandrul, ghimbirul (care, din ceea ce putem citi în revistele de specialitate, este din ce în ce mai utilizat de către români în mesele lor zilnice)
  • usturoiul, ardeiul iute și  piperul (de reținut faptul că nu doar mâncărurile indiene au o bază picantă, ci și viața indianului este aidoma preparatelor pe care le asezonează cu dragoste, bucurie și dăruire pentru bucătăria tradițională)
  • scorțișoara, nucșoara și cuișoarele, cardamondul și chimionul șamd.

Dacă nu am reușit să îți stârnim curiozitatea suficient încât să te încumeți să experimentezi în bucătăria personală un preparat indian, recomandarea noastră pentru următoarea ieșire în oraș este restaurantul indian aflat în imediata apropiere a casei tale. Pregătește-te să iei contact cu bucătăria indiană, însă nu fii prea curajos, căci s-ar putea ca picanteriile indiene să te supună la torturi gustative dacă nu te obișnuiești treptat și în cantități moderate cu exoticele condimente indiene.

După ce vei avea șansa de a gusta deliciile indiene, mai ales la capitolul dulciuri, cu siguranță vei găsi curajul și vei prepara măcar un curry tradițional, cu care nu doar că nu ai cum să dai greș. Însă și un preparat prin intermediul căruia îți vei asigura în mod garantat aprecierea, simpatia și laudele venite din partea invitaților tăi.

Poftă mare și succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *