Cele mai ciudate fobii

frica

Toata lumea a auzit de spaima de paianjen sau de frica de intuneric dar acestea sunt fobii des intalnite. Am descoperit insa niste frici foarte ciudate. Te gandeai ca exista cineva care are teama de a merge la culcare? Ei bine da! Exista asemenea persoane.

Sunt persoane carora le este frica sa mearga la culcare. Aceasta temere se mai numeste si somniphobia. Asemenea persoane se confrunta cu probleme serioase cauzate de lipsa somnului. Ei au stari de anxietate si atacuri de panica atunci cand vine momentul in care trebuie sa se bage la somn.

Exista de asemenea frica de a inghiti sau phagophobia. Aceasta fobie se manifesta printr-o dificultate psihica de a inghiti. Persoanele care sufera de aceeasta fobie, consuma o cantitate mare de lichide pentru a li se permite trecerea mancarii pe gat mai repede.

Frica de a dansa se mai numeste si chorophobia. Aceste persoane se tem sa danseze pe orice gen de muzica. Oamenii care sufera de aceasta fobie sunt predispusi si la agoraphobie, adica frica de multime sau de aparitii in public.

Frica de a traversa se mai numeste si agvrophobia. Oamenii care sufera de agvrophobie nu au curajul sa traverseze drumuri, strazi si autostrazi. Aceste persoane incearca de multe ori sa mearga pe rute ocolitoare pentru a nu putea fi nevoiti sa traverseze.

frica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *