Ce sa consumi pentru a-ti mentine inima sanatoasa?

sanatatea inimii

sanatatea inimiiOrganul intern care decide, practic, intreaga noastra viata, poate fi destul de sensibil la diverse boli. Inima, caci despre ea este vorba, prezinta principala cauza de deces prematur la adulti, asadar, ai toate motivele pentru a o mentine sanatoasa.

Din fericire, o inima sanatoasa poate fi mentinuta destul de usor, printr-o alimentatie corespunzatoare, prin sport si prin respectarea orarului de somn.De asemenea, lichidele pot fi si ele un aliat puternic pentru inima. Evident, nu orice fel de lichide. Conform centrului de studii despre bere, sanatate si nutritie, urmatoarele lichide, desi destul de blamate, sunt extrem de bune pentru inima:

  • Ceaiul verde. Bogat in fier si in antioxidanti, este extrem de benefic impotriva unei tensiuni arteriale crescute. Daca este consumat regulat are efecte extrem de bune asupra unui numar mare de organe din corp si elimina riscul de a dezvolta hipertensiune. Din pacate, daca ai deja probleme cu inima, consumul acestui ceai nu este indicat.
  • Berea. Nu te-ai fi gandit, insa berea este si ea sanatoasa pentru inima. Daca este consumata cu moderatie ( insistam pe moderatie) aceasta poate sa reduca cu pana la 30 % incidenta bolilor cardiovasculare. Continutul sau de vitamine precum potasiul sau magneziul si de carbohidrati ajuta extrem de mult intregul corp. De asemenea, berea poate sa creasca cantitatea de colesterol bun. Care este cantitatea de bere pe care nu trebuie sa o depasesti zilnic?  Conform studiilor, 660 ml pe zi , in cazul barbatilor si 330 ml pe zi in cazul femeilor.
  • Cafeaua. O a treia bautura foarte apreciata, care se crede ca este nesanatoasa, poate sa aiba o multime de efecte benefice asupra corpului. Este o sursa bogata de antioxidanti si consumata moderat ( maxim trei cani pe zi ) poate sa scada riscul de boli de inima. Daca se depaseste aceasta cantitate insa, efectul poate sa fie unul exact opus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *