Ce nu stiai despre pahare

pahare

Se pare ca exista foarte multe superstitii legate de pahare. Tu stiai acest lucru? Paharele sunt obiecte pe care le folosim in fiecare zi pentru a bea apa si poate si din cauza aceasta exista multe credinte referitoare la pahare.

Spargerea unui pahar se spune ca este semn bun, nu si daca aceasta este din sticla rosie. In cazul acesta vei avea parte de un viitor plin de probleme. Daca paharul este insa de culoare verde, in viitor vei avea parte de multe dezamagiri.

Toastul vine inca din antichitate. Atunci cand la finalul unui toast se bea din pahar, acest lucru reprezinta incredere si fidelitate. In vechea Anglie, se punea in paharul cu care toastai o bucatica de paine prajita, pentru ca el care bea sa nu puna paharul jos doar atunci cand simte pe buze bucatica de paine prajita.

In Grecia antica se credea ca prin toast puteai transmuta otrava pusa in paharul tau, in paharul celuilalt. Prin ciocnirea paharelor se mai spune ca poti alunga demonii din preajma. O alta superstitie spune ca trebuie sa bei multe pahare de vin sau de bere pana in momentul in care te imbeti, pentru ca spiritele rele din bautura alcoolica sa plece.

pahare

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *