Cantitatea ideala de apa care trebuie bauta

cantitatea ideala de apa pentru corp

Apa este foarte benefica pentru organism, de aceea doctorii ne recomanda sa bem 2 L de apa pe zi. Insa stiati ca in cantitati foarte mari ne poate afecta sanatatea? Este adevarat ca este indicat sa bei 2 litri de apa pe zi, dar la fel cum lipsa apei din organism creeaza probleme, si exagerarea cantitatii baute creeaza.Cantitatea ideala de apa este atat de multa apa cat iti cere corpul…nici mai mult, nici mai putin. Ideea este sa nu iti fie sete pentru ca nu trebuie sa stai cu aceasta nevoie fiindca te poti deshidrata.

Cantitatea ideala de apa – De ce sa nu exagerezi?

Atunci cand ii dam corpului nostru mult prea multa apa decat are nevoie, rinichii nu mai sunt capabili sa proceseze si sa elimine apa in exces. Acest lucru duce la diluarea electrolitilor din sange. Diluarea electrolitilor duce la scaderea nivelului de sodiu din sange, aceasta afectiune numindu-se hiponatremie.

Desigur, este foarte putin probabil ca un om sa bea atat de multa apa incat sa se ajunga la aceasta afectiune.

Multi doctori si specialisti sustin ca trebuie sa bei apa in functie de greutatea pe care o ai. Cantitatea ideala este de 33 ml pe kilogram. Astfel, inmultesti numarul de kg pe care le ai cu 33 de ml si afli cati litri de apa trebuie sa bei pe zi.

Cata apa este bine sa bei si de ce?

Apa are foarte multe beneficii atata timp cat bem atat cat trebuie si cat este bine. Vei avea o pielea frumoasa stralucitoare si un par sanatos daca te hidratezi cum trebuie.

In general este bine ca femeile sa bea 2,2 litri de apa pe zi, iar barbatii 3 litri de apa pe zi. Sigur se pot adauga cateva pahare daca faci sport sau efort fizic in conditii de temperatura ridicata.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *