Ce avantaje are banda de irigare pentru culturi?

banda de irigare in agricultura

Irigarea este o acțiune extrem de importanta pentru orice agricultor, deoarece este singura soluție acceptabila, din punct de vedere al timpului și al costurilor, prin care plantele pot beneficia de atat de necesara apa.
Pentru o economie cat mai mare, o solutie excelenta este banda de irigare prin picurare. Aceasta asigura o irigare profesionala si poate sa fie folosita pentru solarii, pentru sere sau chiar pentru zonele rezidentiale si comerciale unde este esentiala intretinerea plantelor.

Avantajele pe care le asigura o banda de irigare

• Este o solutie ieftina. Vei investi doar cativa bani pentru fiecare metru patrat de banda.
• Este ideala pentru mai multe sezoane. Poate sa fie folosita cu incredere atat vara, cat si primavara sau toamna.
• Poate sa reziste o perioada lunga de timp. De regula, banda de irigare este folosita sub pamant si rezista la infunare sau la alti factori externi.
• Permite controlarea cat mai exacta a uniditatii din sol si a cantitatii de apa folosita.
• Ajuta la diminuarea riscului de aparitie a buruienilor si a daunatorului, deoarece uda direct solul, fara a umezi plantele.

Nu este suficient sa optezi pentru o banda de irigare, ci este bine sa te orientezi si spre o solutie cat mai eficienta si de o calitate mai buna. De regula, calitatea benzii este data de elemente precum materialul din care este construita, de modul in care face dozarea apei dar si de filtrul de autocuratare. Datorita acestui filtru, banda poate sa reziste cu usurinta la infundare, deoarece poate sa elimine cu usurinta corpurile straine care au fost incluse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *