Avantajele dormitului dezbracat pe timpul noptii

avantajele dormitului dezbracat pentru corp

Stiai ca este bine sa dormi dezbracat? Se spune ca este benefic pentru sanatatea ta sa dormi dezbracat. Initial nu te vei simti confortabil, dar cu timpul nu vei avea probleme in a face acest lucru. Am pregatit un articol in care enumeram avantajele dormitului dezbracat.

Poti renunta treptat la cate o piesa din tinuta pe care o ai pentru somn. Nu vei putea renunta asa usor la pijamale, dar vei vedea ca pe parcurs se vor observa beneficiile pe care le ofera dormitul dezbracat.

Care sunt avantajele dormitului dezbracat?

In primul rand, daca dormi dezbracat iti creste increderea in propria persoana. Starea psihica se imbunatateste si iti vei schimba parerea despre propriul corp.

Avantajele dormitului dezbracat nu se termina aici. Femeile care nu poarta pantaloni sau chiloti in timpul somnului sunt mai putin predispuse aparitiei infectiilor genitale precum candida. Prin simplul fapt ca pielea este lasata descoperita,  poate sa respire si sa se mentina curata.

Atunci cand pielea este neaerisita se poate ajunge la inmultirea necontrolata a bacteriilor rele din flora vaginala a oricarei femei. Este bine deci sa renunti la lenjeria intima sau la pantaloni pe timpul noptii pentru ca pielea ta sa poata respira.

Avantajele dormitului dezbracat nu se termina aici. Daca dormi dezbracat ai putea chiar sa si slabesti. Studiile arata ca cei care au un somn mai linistit si se odihnesc mai bine in timpul nopti, in mod special cei care dorm dezbracati, au un nivel mai scazut al unui hormon numit cortisol. Acest hormon este responsabil cu stresul si cu pofta excesiva de mancare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *