Analize medicale obligatorii pentru femei

analize medicale obligatorii pentru femeie

Noi femeile suntem speciale. Sunt sigura ca toate sunteti constiente de acest lucru, si pe langa faptul ca cei din jurul nostru ar trebuie sa ne trateze ca atare, si noi ar trebui sa facem acelasi lucru. Din pacate, impresia mea este ca cel mai des tocmai noi suntem cele care uitam. Prinse intre treburile casnice, de cele mai multe ori ne lasam pe ultimul loc netinand cont poate de cel mai important aspect al vietii noastre: sanatatea! As vrea ca articolul de mai jos sa ajute la constientizarea acestui aspect pentru ca exista mai multe analize medicale obligatorii.

Ce analize medicale obligatorii trebuie sa faca femeile?

Prima analiza pe lista mea este legata de  un subiect din ce in ce mai des dezbatut in presa si este vorba despre cancerul de col uterin. Este un tip de cancer care poate fi tratat foarte usor si cu succes daca este detectat in timp util. Analiza pe care trebuie sa o faceti este neinvaziva si nedureroasa, si se refera la testul papanicolau. Pe langa detectarea acestei boli, testul este util in a determina daca suferiti si de alte boli cu transmitere sexuala. Este indicat sa faceti acest test cel putin odata pe an, impreuna cu o vizita la medicul ginecolog, pentru a elimina si alte afectiuni de care ati putea suferi precum anexitele, chistul ovarian sau fibroamele.

Cea de-a doua analiza, este mai mult o testare personala si se refera la cancerul de san. Primul pas ar fi ca macar odata pe luna sa va plapati sanii in cautarea de formatiuni noduroase. Daca descoperiti existenta uneia, va recomand sa va prezentati indata la medic pentru o ecografie mamara, si pentru a determina timpul acesteia. La fel ca si in cazul cancerului de col uterin , cancerul de san detectat in timp util poate fi tratat cu succes.

Si nu uitati ca pentru a va bucura de familia voastra si ei de voi trebuie sa fiti sanatoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *