Analize anuale recomandate de medici

analize anuale recomandate

Chiar daca esti tanar si inca nu iti sta gandul la eventualele probleme medicale pe care le poti avea, doctorii recomanda sa faci o serie de analize anuale, pentru a te asigura ca totul este in regula cu corpul tau. O vizita la clinica de cardiologie Arena, o analiza amanuntita a sangelui sau o vizita la medicina interna nu au cum sa iti faca rau.

Analize anuale recomandate de medici

Este bine sa incepi cu testele de sange, care sa cuprinda cat mai multe analize vitale. Acestea trebuie sa cuprinda hemoleucograma, VSH, glicemia, profilul lipidic, cratinina si transaminazele. Un examen de urina poate sa fie si el bine venit. Precum si antigenul specific de prostata, daca varsta pe care o ai este mai mare de 45 de ani si esti barbat.

Electrocardiograma este un alt test care trebuie sa faca parte din seria de controale anuale. Aceasta arata chiar si cele mai mici modificari electrice care au loc la nivelul inimii, ceea ce poate duce la descoperirea cardiopatiei ischemice, care nu poate fi depistata in mod clinic.

Plamanii sunt o alta parte a corpului ce trebuie verificati frecvent. Acestia necesita o spirometrie care presupune suflarea intr-un aparat pentru depistarea eventualelor probleme respiratorii.

Nu in ultimul rand, medicii recomanda o ecografie abdominala sau chiar o ecografie abdomino – pelvin, care sa ofere informatii utile despre starea pe care o are ficatul, rinichiul sau organele genitale. In cazul femeilor, o ecografie in zona sanilor este, de asemenea, extrem de utila.

Indiferent de varsta, de sex sau de starea de sanatate, ultimul test pe care trebuie sa il faci an de an este testul dermatologic. In felul acesta poti depista Melanomul, care este cel mai rapid cancer dintre toate si care se dezvolta cu o rapiditate ametitoare.

Aceste analize anuale pot sa fie destul de costisitoare si da, nu este tocmai placut sa ajungi intr-un spital sau intr-o clinica medicala. Daca vrei insa sa te bucuri de viata pana la adanci batraneti, fara sa cedeze unele ” piese ” ale corpului tau, atunci analizele sunt solutia de care ai nevoie.

 

1 thought on “Analize anuale recomandate de medici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *