Amenajarea casei in stil Feng Shui

camera decorata in stil feng shui

Te-ai plictisit de locuinta si vrei sa o redecorezi insa nu ai nici cea mai mica idee de cum vrei sa arate? Ai incercat vreodata sa faci asta in stil Feng Shui? Sau macar ai fost curios sa incerci? Poate ca acum este momentul. Noi iti prezentam cateva idei pe care sa le pui in aplicare daca vrei sa adopti stilul Feng Shui pentru locuinta ta.

Cum sa amenajezi casa in stil Feng Shui

In primul rand trebuie sa scapi de vechituri si dezordine. Persoanele specializare in Feng Shui spun ca trebuie sa evitam aglomerarea casei cu lucruri vechi. Majoritatea dintre noi punem in colturile camerelor multe lucruri din lipsa de spatiu. Conform teoriilor Feng Shui, colturile aglomerate aduna energii negative, de aceea trebuie sa avem o camera cat mai libera, cat mai ordonata.

In hol este recomandat sa amplasam obiecte care au un aport de energie pozitiv cum ar fi o planta verde, o imagine cu natura sau un tablou frumos. Chinezii obisnuiesc sa puna la tocul usii un snur de culoare rosie. Specialistii Feng Shui spun ca trebuie sa pozitionam oglinzile asa incat sa reflecte doar lucruri si obiecte incarcate pozitiv.  De exemplu poti pune plante sau imagini care sa reprezinte natura.

Culorile pe care le folosesti trebuie sa fie calde, in tonuri pamantii, naturale care sa uneasca restul elementelor din incapere. Ele scot in evidenta obiectele de mobilier si decoratiunile.

Pozitionarea mobilei este si ea la fel de important. Specilistii chinezi spun ca este bine sa folosim cat mai putin mobilier. De asemenea, ei considera ca fotoliile si canapelele trebuie sa fie pozitionate in dreptul usii. Totodata ei recomanda ca mobila sa aiba colturi rotunde, pentru ca cele ascutite ar taia din energia si armonia casei.

Bineinteles ca mobilarea in stil Feng Shui recomanda ca ferestrele si usile sa fie cat mai largi sa permita patrunderea luminei cat mai mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *