Uleiul de eucalipt si beneficiile sale

Originar din Tasmania, Eucaliptul este un arbore cunoscut pentru efectele sale tamaduitoare. Astazi este cultivat si in regiunea mediteraneana sau in Asia si este extrem de popular in randul celor pasionati de remedii naturiste. Daca in trecut, oamenii obisnuiau sa isi faca infuzii de eucalipt pentru a se bucura de efectele sale miraculoase, astazi, este extrem de popular uleiul extras din aceasta planta, care este folosit atat intern cat si extern.
Cea mai importanta componenta a frunzelor de eucalipt este cineolul, un ingredient care este expectorant si reuseste sa vindece problemele respiratorii si sa reduca inflamatiile. Avantajele uleiului de eucalipt asupra sanatatii sunt mult mai mari de atat:
• Stimuleaza circulatia cerebrala si dilata vasele arteriale. Practic, consumul de ulei de eucalipt poate sa insemne imbunatatirea circulatiei sangvine si a sistemului circulator. Daca este difuzat in casa, circulatia la nivelul creierului poate sa fie din ce in ce mai intensa.
• Este excelent impotriva unor boli precum astmul, bronsita si tuberculoza. Pentru a avea efectele benefice trebuie sa fie inhalat in vapori sau pe cale orala. Pentru bolnavii de astm, masajul cu 1-2 picaturi de ulei de eucalipt pe piept se dovedeste extrem de puternic.
• Puternic expectorant. De asemenea, masajul picioarelor cu eucalipt poate sa ajute la scurgerea mucusului din plamani si la eliminarea unor afectiuni precum bronsita sau diverse alte inflamatii la nivelul gatului.
• Ajuta la vindecarea gripei si a racelii.
• Ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi. Un mare avantaj al eucaliputlui este faptul ca poate sa ajte la eliminarea pietrelor la rinichi. Masarea zonei afectate cu 1-2 picaturi de ulei poate sa insemne reducerea durerilor si efecte extrem de puternice impotriva simptomelor.

Precautii

Uleiul de eucalipt poate sa duca la probleme renale daca este consumat intern si nu este indicat copiilor sub 3 ani sau persoanelor insarcinate. De asemenea, poate sa nu aiba efecte foarte placute asupra persoanelor cu probleme hepatice sau digestive

ulei de eucalipt

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *